fbpx

Közeledik a tavasz, nem is csoda, hogy ilyenkor egyre többet gondolkozunk el rajta, milyen jó is lenne délutánonként már a teraszon pihenni. Minket is sokkal többen keresnek meg ezekben a hónapokban előtető készítéssel kapcsolatban, az egyik leggyakoribb kérdés pedig, hogy melyik típusú előtető éri meg leginkább ár-érték arányban. Tényleg olyan jók az előtetők polikarbonátból?

5 érv a polikarbonát előtetők mellett

Említettük már a költséghatékonyságot, mint fő szempontot: ebben a polikarbonát előtető szinte verhetetlen, hiszen strapabíró és tartós, mégis jóval olcsóbb, mint a törhetetlen üvegtető vagy épp a bioklimatikus pergola. De ennél jóval többet tud!

Erős, törhetetlen fedést nyújt: az elmúlt években bőven tapasztaltunk olyan szélsőséges időjárást, hogy még otthonunk, kertünk épsége miatt is aggódhattunk. Szerencsére eggyel kevesebb dolog miatt kell aggódni, ha az előtetők polikarbonátból készülnek! Könnyű anyagról van ugyanis szó, de annál erősebbről.

Átlátszó is, árnyékol is: ellentmondásnak hangzik, pedig így van. Igény szerint készülhetnek enyhén színezett, opális előtetők polikarbonátból, ami így rögtön az árnyékolás kérdését is megoldja. Ha viszont a minél több napfény beengedése a fontos, úgy az átlátszó polikarbonát előtető a jó megoldás.

Blokkolja az UV-sugárzást: ezáltal nemcsak kényelmessé, de biztonságossá is teszi a teraszon való pihenést. Nem kell félni a leégés és az UV-sugarak hosszú távú egészségre gyakorolt káros hatásai miatt.

Milyen hátránnyal járhat, ha az előtetők polikarbonátból készülnek?

Minden éremnek két oldala van, a polikarbonát előtetőknek is. Számos előnyük mellett számolni kell néhány hátránnyal is. Viszonylag közismert például, hogy hőmegtartó képessége révén megáll alatta a meleg, ez tavasszal és ősszel még kellemes is, nyáron azonban bosszúságra adhat okot. Remek megoldást nyújtanak erre azonban az elhúzható panelek, amikkel néhány egyszerű mozdulattal máris biztosított a szellőzés.

Igaz az is, hogy bár különösen tartósak az előtetők polikarbonátból, ehhez gondoskodni kell a megfelelő karbantartásról is. A por, a különféle szennyeződések, a növények levelei mind nyomot hagynak rajta, ezért érdemes rendszeresen tisztítani a lemezeket. Tisztítás során mindenképp kerülni kell a dörzsölést, mert az üveg előtetővel szemben a polikarbonátból készült előtetők könnyebben karcolódnak.

Összességében elmondható, hogy rendkívül praktikus és tartós előtetők készülnek polikarbonátból, profi csapatunk pedig arról is gondoskodik, hogy otthonához tökéletesen passzoljon a végeredmény. Kérjen ingyenes árajánlatot, és idén már teraszán élvezheti a természetet akár az első téli napokig is!