fbpx

A teraszfedést általában kényelmi és praktikus szempontokból választják, hiszen így négyévszakos terasz alakítható ki, amit ősszel és télen is élvezhet időjárástól függetlenül. Van azonban egy másik nyomós indok is amellett, hogy miért éri meg elgondolkodni rajta: a terasz befedése ugyanis a rezsiköltségeket is csökkentheti.

Költséghatékonysági szempontok fedett terasz esetében

Extra hőszigetelés: a terasz befedése hőszigetelt szendvicspanelekkel történik, ami nemcsak arról gondoskodik, hogy kellemes hőmérséklet legyen bent, de arról is, hogy kevesebb hő szökjön ki a lakásból. Ezzel párhuzamosan a fűtési költségek is csökkeni fognak.

Extra fény a lakásban: az óriási üvegpaneleken át otthonát napközben eláraszthatja a természetes fény, így kevesebb időt kell lámpafényben tölteni. Sőt, a terasz befedése során rögtön energiatakarékos LED-izzósorokat is fel lehet szerelni, amik esténként remek hangulatvilágításként szolgálnak – és szintén csökkentik a mesterséges világításra költött összeget.

Extra optimalizálási lehetőségek: okos rendszerek integrálásával még hatékonyabban optimalizálhatóak a fűtési (és nyáron a hűtési-) költségek. Az okos rendszerbe beköthető továbbá az automatikusan működő redőny és a terasz világítása is. Hosszú távon ezekkel az innovatív megoldásokkal jelentős összegeket takaríthat meg, bőven megérik tehát a befektetést!
Extra víz: a terasz befedése egyben remek lehetőséget nyújt az esővíz gyűjtésére is. A szerkezetbe épített, rejtett vízelvezetőkkel az esővíz hatékonyan gyűjthető, amit később fel lehet használni a háztartásban takarításra, mosogatásra, vagy épp a virágok öntözésére is.

Plusz egy érv a terasz befedése mellett: télikert a növényeknek

Sok olyan növény van, aminek télire mindenképp menedéket kell találni, egyébként nem tudnák átvészelni a fagyokat. A terasz befedése lényegében egy télikert létrehozását is jelenti, ahol bőven lesz hely a telelő növényeknek. Ezek pedig meg is hálálják a gondoskodást: javítják a levegő minőségét és a páratartalmat – utóbbi pedig különösen hasznos lehet a fűtési szezonban, amikor a rendszeres fűtés miatt egyébként száraz lenne a levegő otthonában.

Kérjen ajánlatot mihamarabb a terasz beépítésére ingyenesen, és akár már idén télen számolhat a rezsiköltségek csökkenésével!

 

Ajánlatot kérek