fbpx

Terasztető szerkezet és terasz fedése több lehetséges változatban is elkészíthető. Lehet polikarbonátból, üvegből vagy hőszigetelt szendvicspanelből is.

Az üveghez képest a polikarbonát jobban árnyékol, húsz százalékkal kevesebb fényt enged át. Ezt növelni lehet további fóliázással, bár az üvegterasztetőt is lehet fóliával ellátva sötétíteni. Arra mindenképpen figyeljünk, hogy alapból legyen az anyagon UV szűrő bevonat a bőrünk védelme érdekében.

Sérülékenység és időtállóság szempontjából az üveg azonban jobb választás, mint a polikarbonát. Míg az előbbi keménysége miatt ellenálló, az utóbbi hőtágulása miatt egy nagy méretű terasz esetén ez évente akár két centi mozgást is előidézhet, éppen ezért szokták az úgynevezett finom befogást javasolni a termék gyártói. Ezzel a rögzítéssel a csapadék még nem jut be, de a hőtágulásnak marad hely. További hátránya még ennek az anyagnak, hogy nagyon könnyen karcolódik. Ezt speciális fóliázással lehet csökkenteni.

Ezektől a hátrányoktól eltekintve azonban az üveghez képest a polikarbonát könnyebb, flexibilis, és sokkal olcsóbb. Az üvegből készült előtetők minimum vastagsága 8 mm kell legyen, négyzetméterenként ez 20 kg terhelést jelent a szerkezetre. A polikarbonát ugyanebben a vastagságban súlyra csak 9,6 kg lesz négyzetméterenként tömör termék esetén. Létezik a polikarbonátnak üvegkamrás verziója is, az még könnyebb, mindössze 1,5 kg / m2.

teraszteto

Terasztető

Amennyiben úgy döntünk, hogy a tetőfedés polikarbonátból készül, nem szükséges nagyon megerősített tartószerkezet, azonban gondolni kell az időjárási behatásokra, például ne feledjünk számolni a hó súlyával. Figyelembe kell még venni magának a szerkezetnek a súlyát is, emiatt például mindkét tetőfedés esetén azonos méretezés kell fa tartószerkezet esetén.

Terasztető alumínimból és fából. Ne hallgasson az olyan cégekre, akik műanyagből akarják Önnek legyártani a tetőt, mert beázik, meghajlik és nem időtálló.

Kérje ingyenes árajánlatunkat >