fbpx

A négyévszakos, fedett terasz egyik legnagyobb előnye, hogy télen is élvezhetjük kényelmét és hangulatát. Hát még ha ünnepi dekorációval emeljük a fényét! Márpedig a karácsonyi terasz dekoráció nem nagy ördöngösség, számtalan egyszerűen kivitelezhető, filléres megoldás van, amikkel pillanatok alatt meghitt ünnepi köntösbe öltöztethetjük. Összeszedtünk néhány tippet, mutatjuk is őket!

Hangulatos előtető kiegészítők

Ha Ön igazán előrelátó szeretne lenni, legjobb, ha már a teraszfedő panelek készítésekor gondol a hangulatvilágításra. A terasztető szerkezetébe ugyanis könnyedén szerelhető rejtett LED-sor, ami így egész évben remek hangulatvilágításként szolgál, nem beszélve arról, hogy költséghatékony és szezonálisan alakítható megoldás is egyben.

Hasonlóan alkalmas az előtető vagy terasztető szerkezete arra, hogy növényeket futassunk fel rajta vagy akár csak kaspókat helyezzünk el, melyekbe aztán évszaktól függően cserélheti a növényeket. A karácsony közeledtével helyet kaphat itt Mikulásvirág, fenyőágak, de akár a karácsonyfa is – így egyszerre spórolhat helyet és öltöztetheti otthonát ünnepi hangulatba.

Karácsonyi terasz dekoráció ötletek

A LED-sor mellett ilyenkor különösen jól mutatnak a fényfüzérek, fényfüggönyök. Az ízléses apró fények remekül mutatnak a szerkezetre futtatva, a dekoráción körültekerve vagy a növényekre helyezve. A ház falára helyezett fényfüggönnyel is stílusos összhatás érhető el.

További dekorációs elemek lehetnek a karácsonyi csizmácskák, ajándékdobozok és persze az elmaradhatatlan koszorú is. Ügyes kezű, kreatív lelkületűeknek ráadásul remek programot is nyújt ezek összekészítése. De sokkal egyszerűbben is elkészíthető a karácsonyi terasz dekoráció, ha az épp nem használatos karácsonyfadíszeket használjuk fel a teraszon.

Érdemes a bútorok adta lehetőségeket is kihasználni, egy karácsonyi hangulatú pokróccal, néhány dekoratív párnahuzattal is sokkal szebb lesz az összkép, ráadásul a kinti üldögélés is kényelmesebbé válik. Nem utolsó sorban remekül kihasználhatóak a télikert oldalsó üveg panelei, amikre műhóval pillanatok alatt kedves mintákat lehet fújni.

Az ilyen egyszerű karácsonyi terasz dekoráció ötletek sora végeláthatatlan, épp ezért készítettünk is egy inspirációs táblát Pinteresten, ahol kedvére nézelődhet, ihetlet meríthet: