fbpx

Előtető tervezésekor mindig felmerül a kérdés, hogy milyen anyag lenne hozzá az ideális. A leggyakoribb dilemma a polikarbonát vagy üveg előtető között szokott fennállni. Miután a polikarbonát előtető kapcsán már írtunk, most az üveg előtető kialakításán és előnyein van a sor. Nézzük is!

Sokoldalú megoldás, dekoratív kialakítás

Amennyiben csak a bejárati ajtó fölé szeretne egy kisebb tetőt, úgy ideális választás rá a pontmegfogásos, konzolos vagy függesztéses üveg előtető. Ez egyben a legimpozánsabb megoldás is egyben, ami esetében az elszíneződés, rozsdásodás vagy egyéb külső tényezőkben megjelenő károk miatt sem kell tartania.

Másrészt viszont üvegtető segítségével komplett teraszfedés is megvalósítható, úgy, hogy a nagyobb kiterjedésű üveglapokat oszlopos kialakítású tartószerkezetre építjük. Az így kialakított üvegtetős terasz otthona legstílusosabb zuga lehet, ráaádul az üveg előtető megannyi előnyét is kiaknázhatja.

Az üveg előtető előnyei

Nem is kérdés, hogy az üveg elő tető legnagyobb előnye a különösen elegáns, letisztult dizájn, csak erre alapozva azonban nem választanánk otthonra. Szerencsére a megjelenés mellett tartósság és praktikusság szempontjából is kiemelkedő az üveg, mint előtető alapanyag.

Ezek a szerkezetek edzett, biztonsági üvegből készülnek, tehát biztosan nem fognak megtörni a külső körülmények – mint lehulló ágak, erős szél vagy télen a csapadék súlya – miatt. Sőt, már kapható kifejezetten törhetetlen üvegtető is, ami tömör polikarbonát anyaga révén garantál extra tartósságot és időtállóságot.

Az üveggel fedett előtető további óriási előnye, hogy átereszti a fényt, viszont képes elnyelni az UV-sugarak jelentős részét. Így nyáron is kényelmesen sütkérezhet a napsugarakban és amiatt sem kell aggódnia, hogy kitenné magát a káros hatásainak.
Fényáteresztő képessége jól jön akkor is, ha a fedett rész közvetlenül határos valamely szobával, hiszen segítségével otthona is világosabb lehet. Ha azonban a terasz fekvése miatt fontos szempont az árnyékolás, úgy az üvegfelület fóliázásával ezt is meg lehet oldani.

Legnagyobb vetélytársával, a polikarbonát előtetővel szemben az üveg előtető karbantartása is rendkívül egyszerű, mivel hosszú idő alatt sem színeződik vagy kopik el.

Mindezen előnyöknek természetesen az ára is van – ez esetben szó szerint, hiszen az ilyen előtető kialakítása költségesebb, mint a polikarbonát. Strapabírósága révén azonban hosszú éveken keresztül megbízhatóan fogja szolgálni, sőt, dekorálni is otthonát, így bőven megéri a befektetést! Forduljon professzionális csapatunkhoz, kérjen ingyenes ajánlatot üveggel fedett előtető tervezésére és kivitelezésére!

Ajánlatot kérek