fbpx

A tavasz közeledtével egyre inkább érezzük, hogy szükségünk van a napsugarak éltető erejére. Nem is csoda, hogy az előtetők tervezésekor is gyakran felmerül a kérdés, hogyan lehetne úgy védekezni az időjárás viszontagságai ellen, hogy közben ne zárjuk ki a napfényt? Erre nyújt nagyszerű megoldást a méltán népszerű polikarbonát előtető. Cikkünkben bemutatjuk sajátosságait, előnyeit!

A polikarbonát előtető előnyei

Az utóbbi években a polikarbonát előtető valóságos aranykorát éli, aminek leginkább kiváló ár-érték aránya az oka. Ez a szerves műanyagból készült anyag ugyanis kifejezetten kedvező áron kapható a piacon elérhető egyéb előtető megoldásokhoz képest, ám tartósságában és megjelenésében sem múlja őket alul. Könnyen megmunkálható anyag lévén számtalan forma, akár ívelt előtető is kialakítható belőle.

A polikarbonát előtető elérhető víztiszta kivitelben, másrészt viszont, ha éppen egy kis árnyékolásra van szükség a ház fekvése miatt, választhatunk opálos vagy bronz verziót, ami így kettő az egyben megoldást kínál az időjárás elleni védelemre, valamint az árnyékolásra. Ráadásul opálos, bronzos polikarbonát sem sötétít, csak a napfényt szűri meg, így nem kell amiatt aggódunk, hogy az előtető miatt sötétségbe borulna a bejárat vagy a terasz. Napnyugta után pedig a polikarbonát előtetőre felszerelhető LED fénysorok gondoskodhatnak a világításról és a hangulatról – ez ugyanis esztétikailag is kiváló választás
Nagy előnye továbbá, hogy hő-és hangszigetelő, már az átmeneti évszakokban is sokkal kellemesebb időjárást biztosít, valamint a nyugalomról is gondoskodik.

Ha esik, ha fúj…a polikarbonát előtető megállja a helyét

Rendkívül tartós, nagy teherbírású anyag a polikarbonát. A belőle készült előtető így megbízhatóan ellenáll az erős széllökéseknek, esőzéseknek, hóviharnak, jégesőnek is – azt pedig sajnos mind tudjuk, hogy ezek közül akár tavasszal is jöhet bármelyik. Strapabírása a kopás-és rozsdaállóságra is kiterjed, tehát hosszú távon is megbízható, sőt, dekoratív eleme lesz otthonunknak.

Teherbírása révén nagy mennyiségű leesett hó vagy a kopogó jég sem tesz kárt benne, a polikarbonát előtetővel kialakított zugot sok-sok télen keresztül élvezheti. Építésekor fontos szempont a megfelelő illesztés, dőlésszög és csapadékelvezetés kialakítása, ezért mindenképp bízza szakemberre a munkát!

Ajánlatot kérek