fbpx

Az esős, komor téli időjárás nem csak minket visel meg, teraszának sem tesz jót. Lehull, ráfagy, felolvad, koszolódik és így tovább… a téli csapadék és a hőmérséklet ingadozása idővel károkat okozhat a teraszburkolatban. Ezek pedig nemcsak esztétikai problémát okoznak – mint például a fuga kivirágzása, ami idővel eltűnik -, de a tartósságát is nagyban befolyásolhatják. A szakszerű teraszfedés remek megoldást kínál a problémára, az időjárásálló pergolákért pedig a teraszburkolat is hálás lesz – hát még Ön és vendégei, akik egész évben élvezhetik a négyévszakos teraszt! Cikkünkben az egyik legmodernebb technológiát mutatjuk be, valamint körbejárjuk a bioklimatikus pergola előnyeit is.

Miben más ez a technológia, mint az összes többi?

A bioklimatikus pergola csodája abban rejlik, hogy beépített szenzorai segítségével automatikusan alkalmazkodik az időjárási viszonyokhoz, ezzel nem csak időt, de rengeteg aggodalmat is megspórolhat nekünk. Erős napsütésre, esőzésre, megnövekedett széllökésekre a tetőszerkezet és az árnyékoló elemek pillanatok alatt elfordulnak úgy, hogy a lehető legjobb védelmet nyújtsák. A mechanizmus természetesen távirányítóval vagy okostelefonnal is vezérelhető, így még inkább megkönnyítve a dolgunkat.

A mozgatható lamellák és thermo profilok az év 365 napján kellemes időjárást biztosítanak, így Ön éppúgy hűsölhet a forró kánikulában, mint ahogy élvezheti a havas táj szépségét fedett teraszán.

A bioklimatikus pergola további előnyei

A funkció persze nem minden, egy igényes teraszon az is fontos szempont, hogy a választott árnyékolási-,teraszfedési megoldás esztétikus legyen. A modern minimalizmus jegyében tökéletes választás a letisztult alumínium vázra épített bioklimatikus pergola, ami ráadásul egyaránt építhető a házfalhoz előtetőként vagy a kert egy teljesen külön zugába. A design tovább alakítható beépített LED-izzók segítségével, ami esténként utánozhatatlan hangulatot varázsol a teraszra.

A technológia óriási előnye a többi megszokott teraszfedési megoldással szemben, hogy az összegyűlt csapadék a tetőszerkezetben elhelyezett csatornákban tud elfolyni, ezáltal teraszunk körül sem kell pocsolyák rengetegére számítanunk egy kiadós esőzés után. Ez a kényelem mellett a tartósság szempontjából sem utolsó, hiszen a csapadék megfelelő elvezetésével a burkolat külső részét is óvhatjuk.

Álmodja meg terasza új stílusos, időjárásálló bioklimatikus pergoláját, és teraszát nemcsak, hogy egész évben, de évekkel tovább is élvezheti! Kérjen ingyenes ajánlatot, és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!