fbpx

Nyáron a társasházi lakás erkélye a természettel való kapocs megtestesítője, a reggeli kávé és az esti pohár bor ideális helye. Mostanra viszont egyre kevesebb időt töltünk kint, a nagy hidegek beköszöntével pedig csak tovább fog csökkenni a kinti élmények száma. Az erkély beépítése azonban egyszerű, stílusos és komfortos megoldás, amivel az év teljes egészében élvezhető helyiséggel bővítheti otthonát!

Erkély télen-nyáron a lakásban is

Télen érthető módon nem szívesen töltjük az erkélyen az időt, tehát – azon kívül, hogy az ideiglenesen feleslegessé vált tárgyakat tudjuk itt tárolni – hónapokon át csak várja az extra hely, hogy ismét tavasz legyen.

Az erkély beépítése azonban a kuckózáshoz is tökéletes, hangulatos télikertet varázsolhat a lakásba, ahol a hideg téli napokon is épp akkora élmény üldögélni, mint a nyári melegben. Nem is kell ráadásul végleg bezárni az erkélyt, eltolható panelekkel évszaknak megfelelően alakíthatjuk a mindig tökéletes kikapcsolódást nyújtó teret. A beépítés többféle módon történhet, attól függően, hogy felül nyitott erkélyről vagy loggiáról van szó, tetőszerkezettel vagy nélküle is megoldható. Külső oldalára remek megoldás az elhúzható tolóablak, de polikarbonát panellel is kivitelezhető.

Fontos azonban, hogy egy társasház esetében az erkély beépítéséhez sokszor engedély szükséges, ezért érdemes először a közös képviselővel konzultálni, majd felkeresni a helyi kormányablakot!

Két további érv az erkély beépítése mellett

Az előtető építése és a terasz befedése elsősorban az időjárási tényezők ellen szokott megoldás lenni, hiszen így az év bármely napján élvezhetjük a rendelkezésre álló teret. Kicsit más tészta azonban egy lakás esetében az erkély beépítése, amit sokan eleve azért választanak, hogy így értékes négyzetmétereket nyerhessenek a lakásba. Egy átlagos társasházi lakás erkélye 2-8 négyzetméter között mozog, amiben így a külön gardróbtól az önálló szobáig rengeteg lehetőség rejlik.

Szintén nem elhanyagolható szempont, hogy az erkély beépítése jelentősen csökkentheti a rezsiköltségeket is. A radiátorok ugyanis így nem hideg fallal fognak érintkezni, sőt, az üvegtető önmagában is képes extra hőt termelni a helyiségben.

Ön is szeretné kihasználni az erkély adta teret az őszi, téli estéken is? Kérjen ingyenes ajánlatot, hogy már a nagy hideg beköszönte előtt végére érhessünk a munkának! Profi csapatunk megtervezi és be is építi az erkélyt, örömmel segítünk továbbá az interior kialakításában is, hogy igazán hangulatos, kellemes zugot alkothassunk meg.