fbpx

A terasz otthonunk éke lehet, egy hely, ahol kikapcsolódhatunk, elbújhatunk a szürke hétköznapok elől és újra feltöltődhetünk – legalábbis nyáron. Hideg időben azonban maximum akkor szaladunk ki néhány percre, ha valamiért nagyon muszáj, és csak várjuk, hogy újra a fél délutánt eltölthessük a természet ölelésében. Csapatunk segítségével azonban az év többi 8-9 hónapjára is élvezhetővé varázsolhatja a teret: a teraszfedés számos módot kínál egy 4 évszakos pihenőtér kialakítására.

A legfőbb eldöntendő kérdések a teraszfedés előtt

Kezdjük az alapoknál: üvegből vagy polikarbonátból készüljön az üvegtető? Előbbi mellett a legfőbb érv a kiváló hőszigetelés, vagyis hogy a legnagyobb forróságban is kellemes hőmérsékletet biztosít a teraszon. Polikarbonátból is többféle vastagság érhető el, ezzel pedig a hővédő képességet is megválaszthatjuk, de a leggyakoribb érv mellette talán a költséghatékonysága, hiszen ár-érték arányban általában ez a legjobb választás.

Nemcsak a tetőn, az oldalsó panelek megválasztásán is sok múlik, profi szakember segítségével nem kell a túlmelegedés miatt aggódnia. Praktikus teraszfedési mód az eltolható üvegfalak használata: ezek az egymás mellett, átfedéssel elhelyezett panelek jellemzően thermo üvegből készülnek, így télen biztosítják a megfelelő hőtartást, szép időben viszont egyetlen mozdulattal eltolhatóak, így Ön máris visszakapja teljes, szabad teraszát.

Fontos az árnyékolás is, amit minden esetben a terasz fekvésének, valamint természetesen az Ön kívánalmainak megfelelően tervezünk meg. A már említett polikarbonát tető nagy előnye, hogy elérhető opálos vagy bronz színekben is, ami így rögtön az árnyékolást is segíti. Sokoldalú megoldást kínál a bioklimatikus pergola is, motorizált lamelláinak köszönhetően egyaránt hűsölhet alattuk egy forró nyári napon vagy csodálhatja a téli természetet kellemes melegből.

Alakítson ki egész évben élvezhető teraszt otthon!

Elő tető építésével védheti teraszát a csapadéktól, de a hideg ellen nincs mit tenni – be kell menni a lakásba. A teraszfedés viszont erre is remek megoldást nyújt, így valóban az év bármely napján kényelmesen lepihenhet a teraszon.

Forduljon sokéves tapasztalattal rendelkező, megbízható csapatunkhoz, bízza ránk a teraszfedést a tervezéstől a kivitelezésig bezárólag! Kérjen ingyenes ajánlatot néhány perc alatt, hogy ne kelljen tavaszig várnia arra, hogy ismét a teraszon pihenhessen!

 

Ajánlatot kérek